Paal15

Texel telt 33 witte strandpalen, bij de vijftiende vind je Paal 15. Vanuit het bos De Dennen rijd je via de duinen naar dit strandslag. In de volksmond wordt Paal 15 ook wel Westerslag genoemd. Ontspanning, het eilandgevoel en genieten, dat vind je hier. In de zomer beschikt Paal 15 over twee paviljoens, een kiosk, strandhuisjes en zijn er allerlei activiteiten op het strand. Ook in de winter is het goed toeven bij het jaar rond geopende Gastropaviljoen XV en is het strand uitermate geschikt voor lange strandwandelingen. 

 

Strandpaviljoen Vijftien

Van medio maart tot eind oktober staat dit authentiek gebouwde paviljoen op het strand. Daarmee is Strandpaviljoen Vijftien nog echt een seizoenspaviljoen. Ben je op zoek naar een lekker kopje koffie, een smakelijke lunch of een diner in een ongedwongen sfeer? Breng dan zeker eens een bezoekje aan dit paviljoen.  

 

Gastropaviljoen XV

Dit culinaire paviljoen is het hele jaar door geopend en richt zich op gasten die verrast willen worden. Het terras en paviljoen geven een prachtig uitzicht over de Noordzee. Relax met een drankje in je hand in één van de loungesets, geniet van fine dining of laat je verwennen door een meergangen menu aan zee. 

 

Strandhuisje huren

Voor het echte eilandgevoel huur je natuurlijk een strandhuisje. Bij Paal 15 kan dit al voor een dag, een week en zelfs meerdere weken. De strandhuisjes staan vanaf eind april tot half september op het strand. De strandhuisjes zijn populair. Je kunt de huisjes reserveren via deze website of bij De Kiosk. 


De Kiosk

Voor de lekkere trek, vergeten strandspullen, maar ook voor leuke spulletjes voor thuis kun je goed terecht bij De Kiosk. Bij De Kiosk kun je strandspeelgoed en strandbenodigdheden kopen en huren. Haal een koffie to go of probeer een snack van de wisselende kaart voor een picknick op het strand. De Kiosk is geopend van half april tot eind september.